30 de tineri vor beneficia de burse anuale în valoare de 10 000 mii lei în cadrul Programului „Burse pentru Viitorul Tău!

PE SCURT

30 de tineri vor beneficia de burse anuale în valoare de 10 000 mii de lei fiecare în cadrul Programului ,,Burse pentru Viitorul Tău!”.

În acest an, la concurs au participat 119 de studenţi, de la 17 instituţii de învăţământ superior din ţară. Scopul proiectului „Burse pentru Viitorul Tău!” este de a facilita  accesul la studii universitare a tinerilor ce provin din familii social-vulnerabile din Republica Moldova, prin oferirea suportului financiar necesar întru asigurarea unei educaţii de calitate.

PE LUNG

Proiectul „Burse pentru Viitorul Tău!” reprezintă o continuare a programului „Burse Suplimentare pentru Tinerii din Familii Dezavantajate”, care a fost lansat în 2010 de către Centrul de Informaţii Universitare (CIU) şi a fost realizat pe parcursul a trei ediţii (până în anul 2012) cu sprijinul Fondului de Urgenţă/Fundaţiile pentru o Societate Deschisă.

Începând cu anul 2014, proiectul este implementat de către CIU, cu suportul financiar al BC „Moldova Agroindbank” SA, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării şi Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale.

Ministrul Monica Babuc a felicitat câștigătorii și a mulțumit Băncii Comerciale ,,Moldova Agroindbank” pentru suportul și investițiile în tinerii talentați din țara noastră. „Datorită acestor burse, 30 de studenți, foarte buni și foarte motivați, se vor concentra mai bine asupra studiilor, nefiind sustraşi de griji materiale şi de gândurile cum să-şi asigure careva necesităţi ce ţin de procesul educaţional”, a afirmat oficialul.

Pe parcursul celor patru ediţii anuale ale proiectului, începând cu 2014, 540 de studenţi au participat la concurs, fiind acordate în total în jur de 200 de burse. Grupul ţintă al iniţiativei îl reprezintă tinerii care provin din familii cu venituri modeste, din familii cu mulţi copii, care sunt orfani sau se află sub tutelă, şi/sau cu dizabilităţi, atât din zonele urbane, cât şi din cele rurale.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.