17:59:31 19.04.2024
Stiri

Unionistul Leașcenco, răspuns DUR pentru Șalaru: „Greii nu au avut curajul să-și asume o bătălie electorală”. Încă trei partide, dispuse să adere la Blocul „UNIREA”

Politică 19.04.2019 13:52 Vizualizări1789 Autor: Ziarul National
Unionistul Leașcenco, răspuns DUR pentru Șalaru: „Greii nu au avut curajul să-și asume o bătălie electorală”. Încă trei partide, dispuse să adere la Blocul „UNIREA”


După ce președitele executiv al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, a anunțat că formațiunea sa nu va adera la Blocul „Unirea”, pentru că ar fi „o naivitate”, în condițiile în care partidele de acolo au luat „mai puțin de un procent la alegeri”, tinerii unioniști îi amintesc acestuia că „nu a avut curajul” să meargă la scrutinul parlamentar.

„Da. A fost scorul mic, pentru că partidele au mers divizat. Pentru că greii, cu ghilimele sau fără ghilimele de rigoare, nu au avut curajul să-și asume o bătălie electorală și noi, tinerii, ne-am implicat pe ultima sută de metri. Fără bani și sprijin mediatic”, i-a răspuns astăzi, într-o conferință de presă, Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale, parte a Blocului „Unirea”.

Membrii grupului de inițiativă al Blocului „Unirea”, constituit pe moment din trei partide și trei organizații civice unioniste, au anunțat că au avut o primă rundă de discuții cu alte partide unioniste, în încercarea de a consolida toate forțele proromânești într-un pol unionist pentru a participa în comun la viitoarele alegeri locale.

Blocul a lansat invitații oficiale pentru cinci partide politice, care își anunțaseră public adeziunea la dezideratul Reîntregirii Neamului Românesc.

În urma discuțiilor, Blocul a constatat că Partidul Liberal (PL), Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și Partidul Acțiunea Democratică au salutat decizia de unificare a forțelor, înaintând totodată, în formă diferită, ideea fuzionării partidelor într-o singură entitate juridico-politică.

„Pe noi nu ne sperie ideile noi și ne angajăm să examinăm toate posibilitățile legale de coagularea forțelor unioniste, inclusiv prin fuziunea partidelor existente. Salutăm orice propunere constructivă și suntem convinși că numai prin consens putem uni mai întâi partidele politice, apoi și cele două maluri de Prut”, a declarat Tatiana Potâng de la Partidul Liberal Reformator, după discuțiile purtate cu reprezentanții PLDM.

„Nu văd niciun motiv de a nu veni la discuții cu Blocul Unirea, din moment ce s-a putut merge la discuții cu Blocul ACUM. Fiecare partid are simpatizanți și susținători proprii și orice încercare de a dizolva alte partide și a le încorpora în propriul partid nu este catalogată și privită ca un gest de bună credință. Obiectivul nostru este nu să reanimăm sau să renaștem anumite partide, dar să reanimăm și să renaștem mișcarea unionistă din Republica Moldova”, a adăugat președintele Asociației „Unirea-ODIP”, Vlad Bilețchi.

Blocul „Unirea” a chemat în continuare partidele unioniste la cooperare și dialog în vederea identificării celor mai fezabile metode de unificare a forțelor unioniste și proeuropene din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md