Participă la EU Debates Cafe și află mai multe despre „Securizarea frontierelor UE și ale Republicii Moldova în epoca provocărilor multiple”

1a1adea7-19e3-44b0-acb8-395268f34e98

Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), cu susținerea fundației Hanns Seidel, organizează al 2-lea Eveniment Public – EU Debates Cafe dedicat analizei securității frontierelor externe ale UE și ale Republicii Moldova în epoca provocărilor multiple.

Evenimentul va include o dezbatere inclusivă pe două subteme relevante atât la nivel european, cât și național: (1) ultimele evoluții pe dimensiunea politicilor europene de migrație și azil și îmbunătățirea managementului frontierelor UE și (2) examinarea rolului misiunii EUBAM pentru stabilizarea frontierelor de est ale Republicii Moldova. Subiectele de asemenea sunt relevante în contextul aniversării a cinci ani de la abolirea regimului fără de vize de către UE pentru cetățenii Republicii Moldova.

Evenimentul va avea loc în cadrul proiectului „EU Debates Cafe”, care include o serie de dezbateri publice pe teme actuale legate de politicile și instituțiile UE. Agenda evenimentului cuprinde o discuție panel, coordonată de către Mihai Mogîldea, expert asociat IPRE, cu participarea a trei invitați speciali:

#Roderick PARKES, Analist Senior, Institutul pentru Studii de Securitate al Uniunii Europene
#Fredolin LECARI, Șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră
#Anssi KARTILA, Șeful Oficiului EUBAM în Moldova

Discuția panel va fi urmată de o dezbatere liberă, cu implicarea societății civile, mediului academic, jurnaliștilor și reprezentanților misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău.

Mai multe detalii găsiți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente