‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleNoi pagube produse de înghețuri. În unele regiuni din Bulgaria au fost afectate până...

Noi pagube produse de înghețuri. În unele regiuni din Bulgaria au fost afectate până la 100% din organele de rod

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Înghețurile înregistrate timp de câteva zile în Bulgaria au provocat mari daune în plantațiile multianuale de fructe. Astfel, practic în toate țările din regiune recolta de fructe din acest an a fost afectată de înghețuri.

„O mare parte din recolta potențială de mere, pere, prune și cireșe a fost pierdută. Am rămas fără fructe”, a declarat Chavdar Marinov, președintele Asociației Producătorilor de Fructe și Legume.

Potrivit acestuia, situația din nord-estul Bulgariei este catastrofală, iar în raioanele Varna, Burgas și Plovdiv au fost afectate mai mult de 5 mii hectare de mere, pere și prune.

„De la 30 până la 80% din recolta de piersici, nectarine, caise și cireșe din regiunea Sliven au fost distruse de înghețuri. Livezile de-a lungul râului Tundzha au suferit cel mai mult, aici pierderile ajung la 100%”, a mai adăugat Chavdar Marinov.

Amintim că, în acest an înghețurile de revenire au afectat livezile din România producând pagube mari, iar înghețurile de primăvară în Ucraina au distrus o bună parte din inflorescențe la livezile de sâmburoase. La fel, au fost substanțial afectate și plantațiile multianuale de fructe din Polonia.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›