‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
11.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCele circa 200 de mii de albine crescute la Notre-Dame au supraviețuit în urma...

Cele circa 200 de mii de albine crescute la Notre-Dame au supraviețuit în urma incendiului

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Potrivit AFP, cele circa 200 de mii de albine din stupii de la Notre-Dame au supravieţuit incendiului care a devastat acoperişul catedralei franceze, luni, 15 aprilie 2019, scrie Revistafermierului.

„Albinele sunt în viaţă. Până acum, nu aveam nicio veste despre ele. La început, am crezut că cei trei stupi au ars, nu aveam nicio informaţie. Apoi, am putut să văd pe imagini din satelit că nu era cazul, iar purtătorul de cuvânt al catedralei mi-a confirmat că albinele intrau şi ieşeau din stupi”, a precizat apicultorul Nicolas Geant, care se ocupă de stupii de la Notre-Dame, aflaţi în sacristia alăturată edificiului.

După tragedia din Paris, apicultorul a primit o sumedenie de mesaje şi încurajări din lumea întreagă de la persoane care se întrebau dacă albinele au pierit în acel incendiu. În caz de incendiu şi încă de la primele urme de fum, albinele „se îndoapă” cu miere şi îşi protejează regina.

„Această specie (albina europeană) nu îşi abandonează stupul. Ele nu au plămâni, însă bioxidul de carbon le adoarme”, a explicat Nicolas Geant.

Fiecare stup produce în medie în fiecare an 25 de kilograme de miere, vândută personalului de la Notre-Dame, care le îngrijeşte începând din 2013.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›