(video) Cazul polițistului care a fost mușcat de deget de către un șofer. INP a publicat noi imagini

Cazul polițistului care a fost mușcat de deget de către un șofer. INP prezintă imaginile video ale camerei de bord instalată în automobilul de serviciu al echipajul INP implicat în exercitarea misiunii de serviciu, de asemenea, imaginile video de pe camera portabilă, montată pe uniformă.

Amintim că inspectorii de patrulare, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit un automobil de model "Vaz", la volanul căruia se afla un bărbat vizibil în stare de ebiretate.

La solicitarea polițiștilor de a prezenta actul de identitate sau documentul ce atestă dreptul de proprietate asupra autovehiculului, conducătorul auto a refuzat. De asemenea, bărbatul nu s-a supus cerințelor legale ale poliţiştilor care urmau să verifice dacă acesta a consumat sau nu alcool.

În replică, conducătorul auto a dat dovadă de un comportament agresiv, folosind cuvinte necenzurate în adresa angajaţilor poliţiei. Astfel, în timpul reținerii, șoferul l-a mușcat pe unul din polițiști de deget, provocându-i leziuni a ligamentului degetului.

În context, șoferul a fost condus la Inspectoratul de poliţie Hâncești pentru a fi supus testului alcoolscopic, acesta refuzând în mod repetat. În urma documentării, bărbatul s-a dovedit a fi un locuitor al satului Dubovca, raionul Hâncești, în vârstă de 25 de ani.

Bărbatul riscă amendă de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 180 de ore sau închisoare de până la 2 ani.


Pub