Igor Dodon: Andrei Năstase nu va fi speaker și să nu viseze în zadar

„Andrei Năstase nu va fi speaker al Parlamentului și să nu viseze în zadar. Poate prim-ministru, dacă se înțeleg acolo cu Maia Sandu, în cazul în care fac coaliție cu socialiștii”. Declarația aparține șefului statului, Igor Dodon, și a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în direct”.

Foto: UNIMEDIA

„Andrei Năstase nu va fi speaker al Parlamentului și să nu viseze în zadar. Poate prim-ministru, dacă se înțeleg acolo cu Maia Sandu, în cazul în care fac coaliție cu socialiștii. Dacă nu, atunici se va merge la alegeri parlamemtare anticipate”, a declarat președintele Republicii Moldova.

Întrebat de ce socialiștii nu vor să discute cu toate partidele care au acces în Parlament, Igor Dodon a menționat că această decizie a fost luată la ședința Consiliului Politic al partidului.

„În caz dacă democrații anunță mâine că acceptă condițiile soclialiștilor, atunci PSRM convoacă Consiliul și decid. Din ceea ce văd, democrații se pregătesc de alegeri anticipate. Părerea mea e că nici PD-ul nu este interesat de astfel de discuție”, a spus Igor Dodon

Totodată, șeful statului a precizat faptul că socilaștii au mult mai multe motive să nu aibă încerdere în blocul ACUM privind formearea unei alianțe.

„Îmi amintesc când eram deputat în Parlament, câte moțiuni de cenzură au fost înainte de socialiști împotriva ministrului Educației, Maia Sandu, care a închis zeci și sute de școli. Noi știm ce promovează ei. Faptul că socialitșii ai mers la acest dialog demostrează maturitatea politică a socialiștilor”, a conchis Igor Dodon.

UNIMEDIA amintește că, la data de 16 aprilie, Blocul ACUM a declarat că este gata să discute cu Partidul Socialiștilor.

Blocul propune PSRM-ului crearea unui grup de lucru comun unde vor putea purta discuții.

Co-fondatorul Blocului, Andrei Năstase, a declarat că în curând ar fi bine să se organizeze o nouă ședință a Parlamentului, iar până pe data de 25 aprilie să se aleagă funcțiile de conducere a Legislativului, printre care și Comisiile Parlamentare.

UNIMEDIA amintește că după ședința Consiliului Republican al PSRM, reprezentanții formațiunii au luat decizia că sunt gata să creeze o majoritate parlamentară cu Blocul ACUM, cu condițiile PSRM-ului de a susține cele trei blocuri anunțate anterior de socialiști. În caz contrar, Igor Dodon a menționat că vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate.


Pub