Chirtoacă, despre decizia deputaților PD de a-și dona salariile: Un circ ieftin. O bătaie de joc față de cetățeni

Un circ ieftin și un PR pentru a fi difuzat la televiziunile lor. Declarația aparține liderului PL, Dorin Chirtaocă, și vine ca o reacție la decizia deputaților democrați de a-și dona salariile.

Foto: UNIMEDIA

„Ăsta-i circ ieftin de doi bani. Ei au toată Republica Moldova la picioarele lor. Ei controlează toate fluxurile financiare și din sfera publică, și din sfera privată. Banii care vin de la buget sub formă de salarii sunt bani de buzunar, de băut o cafea. Ei gestionează energia electrică, importul, exportul de metal feros, au monopul pe carne, domeniul construcțiilor, transportul aerian, tot produsul intern brut, băncile, totul e în mâna lor.

E o bătaie de joc față de cetățeni. Lumea a fost adusă la condiția în care apreciază chestiile date[... ]Ei controlează miliarde[...]Floare la ureche. E un PR pentru a fi difuzat la posturile lor”, a declarat Chirtoacă în cadrul emisiunii „Puterea a patra”.

UNIMEDIA amintește că liderul frcțiunii parlamentare PD, Pavel Filip, a anunțat că deputații democrați își vor dona salariile pe care le-au primit. Asta după ce, ieri, fostul deputat Grigore Petrenco i-a îndemnat pe toți deputații să renunțe la salariu pe care l-au primit.

„Vreau să fac apel către deputați: Când ați primit salariul pentru luna martie, nu v-ați pus întrebarea: pentru ce?”

Amintim că prima ședință a Parlamentului de legislatura a X-a a avut loc la data de 21 martie, însă după o oră, a fost amânată pentru o perioadă nedeterminată. Asta după ce, niciun partid nu a venit cu o propunere privind constituirea majorității parlamentare.

De menționat că deputații Blocului ACUM DA PAS au solicitat în nenumărate rânduri reluarea ședinței Parlamentului Republicii Moldova.


Pub