Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Procurorii oferă detalii despre…

VIDEO Procurorii oferă detalii despre reținerile de la ASP și documentarea unor grupări criminale organizate

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și SIS anunță că au fost reținuți membri ai patru grupări criminale organizate care acționau atât pe teritoriul R. Moldova, cât și în afara țării. Printre cei implicați se regăsesc un angajat al MAI și unul de la Agenția Servicii Publice.

În cadrul unei conferințe de presă susținută de Vitalie Busuioc, șeful adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și un reprezentant al Serviciului de Informații și securitate, au comunicat că cele patru grupări erau specializate în organizarea migrației ilegale, perfectarea actelor de identitate false, furtul banilor din ATM-uri.

Potrivit lui Vitalie Busuioc, membrii celor patru grupări nu se cunoșteau între ei însă îl aveau ca intermediar pe un angajat al MAI. De asemenea, anunță procurorii, a fost implicat și un angajat al Agenției Servicii Publice, care organiza confecționarea clandestină a documentelor false, inclusiv a pașapoartelor biometrice.

Potrivit procurorilor, printre infracțiunile comise de membrii grupului criminal organizat pe teritoriul R. Moldova se numără:
– Organizarea migrației ilegale
– Trecerea ilegală a frontierei de stat
– Șantajul
– Contrabanda de mijloace bănești
– Spălarea banilor
– Confecționarea, deținerea, vânzarea și folosirea documentelor oficiale

Grupările ar fi comis infracțiuni pe teritoriul mai multor state, printre care: Germania, România, Polonia, Ucraina, Cehia.

Unele persoane și-au recunoscut vina. Aceștia sunt angajați ai companiilor de transport care transportau persoane din R. Moldova în țările Uniunii Europene, anunță reprezentanții PCCOCS.