Un fals polițist din R.Moldova, reținut în Italia cu 2650 pachete de țigări

PE SCURT

Un bărbat, originar din Republica Moldova, a fost reținut de oamenii legii din Padova cu 2650 pachete de țigări de contrabandă. Produsele de tutungerie erau ascunse în locuri, special amenajate,  într-un  automobil Citroen C5 cu care se deplasa moldoveanul pe autostrada Padova Est.

În timpul controlului, moldoveanul le-a prezentat echipajului de la Squadra Mobile o legitimație a Asociației Internaționale de Poliție, din care reieșea că era polițist din Republica Moldova, însă acest fapt nu i-a împiedicat pe oamenii legii să verifice automobilul și să depisteze țigările de contrabandă.

PE LUNG

Potrivit presei din Italia, în timpul unui control, echipajul Squadra Mobile a observat la ieșirea de pe autostrada Padova Est un Citroen C5 de culoare gri, cu numere de înmatriculare germane, al cărui șofer conducea cu o incertitudine clară. Acest fapt i-a determinat pe inspectori să stopeze mașina pentru efectuarea unui control.

Imediat ce a fost oprit, conducătorul auto, care s-a dovedit a fi Gheorghe Negru, născut în R. Moldova la 06.02.1981, a dat dovadă de nervozitate și imediat a prezentat o legitimație a Asociației Internaționale de Poliție (IPA), în care apărea în uniformă și care sugera că este un polițist moldovean.

El le-a declarat oamenilor legii că conducea mașina cu incertitudine din cauza unei probleme a navigatorului, care indica că se îndreaptă spre Milano.

În timpul verificării automobilului au fost însă depistate 2650 pachete de țigări. Spre surprinderea oamenilor legii, moldoveanul a intervenit serios în construcția automobilului și a ascuns țigările în locuri special amenajate în bordul autoturismului, portbagaj, aripile din fațã ale automobilului. Podeaua avea fund dublu.

Gheorghe Negru a fost arestat, în timp ce produsele de tutungerie și suma de 3245 de euro, pe care o deținea în propriul său portofel, au fost confiscate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.