Carantină la o grădiniţă din capitală
Social 18 aprilie 2019, 18:02 | 966

10 copii, de patru și cinci ani, care mergeau la grădinița nr. 49 din sectorul Botanica al capitalei, s-au îmbolnăvit pe rând de scarlatină începând de săptămâna trecută. Unul dintre ei a fost internat la Spitalul de Boli Contagioase, dar astăzi a plecat deja acasă. Totodată, grupa din care făceau parte cei mai mulți micuți infectați a fost închisă în carantină. Precizăm că, de anul trecut, instituția preșcolară nu avea niciun cadru medical printre angajați.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, primii copii s-au îmbolnăvit la sfârșitul săptămânii trecute.

Directoarea Spitalului de Boli Contagioase pentru Copii, Ludmila Bârcă, ne-a spus că un pici a fost internat, iar alți patru sunt tratați acasă. Medicul epidemiolog de la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică susține că, din luna octombrie a anului trecut și până pe 15 aprilie, grădinița respectivă nu avea niciun cadru medical printre angajați. La rândul său, şeful Direcției Educație, Tineret și Sport al sectorului Botanica, Ion Musteață afirmă că ...

Chiar dacă în perioada când nu a fost, AMT Botanica a delegat pe cineva din asistentele medicale.

Șeful Direcție Educație Botanica ne-a mai spus că, cel mai probabil, grupa aflată acum în carantină va fi redeschisă săptămâna viitoare. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, anul trecut, s-au înregistrat peste două mii de cazuri de scarlatină. Cel mai des se îmbolnăvesc copiii, în special iarna și primăvara. Infecția bacteriană se transmite de la trei la cinci zile și debutează brusc cu febră ridicată, dureri în gât și de cap. Specifice acestei maladii sunt culoarea zmeurie a limbii și erupții pe tot corpul.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie