15:17:18 28.03.2024
Stiri

Șalaru anunță că PUN nu va adera la Blocul UNIREA: „Ar fi o NAIVITATE”

Partide/Comunicate 18.04.2019 12:58 Vizualizări1540 Autor: Ziarul National
Șalaru anunță că PUN nu va adera la Blocul UNIREA: „Ar fi o NAIVITATE” 10TV


Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru, susţine că formaţiunea pe care o reprezintă nu va participa la construcţia unui bloc unionist nou, pentru că „unificarea partidelor de dreapta sau unioniste este o lozincă falsă şi un scop fals”.

„Scopul nostru este Unirea cu România, dar nu unirea partidelor unioniste. Noi nu vedem o forţă puternică în acest bloc. Toate partidele care alcătuiesc acest bloc, luate împreună, nu au luat mai mult de 1% în alegeri. Unirea cu România nu este un act pe care stabilim că va avea loc pe data cutare, este un proces îndelungat. Acest proces nu poate fi făcut de nişte partide care nu sunt recunoscute în România şi care nu reprezintă nimic pentru România”, a declarat Anatol Şalaru în platoul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR MOLDOVA.

Referindu-se la blocul anunţat recent, care este format din trei partide politice şi trei organizaţii din societatea civilă, Șalaru a spus că „ar fi o naivitate” să se creadă că dezideratul Unirii România este încredinţat unor partide care nu sunt recunoscute peste Prut şi care sunt considerate nocive.

CITIȚI și VIDEO // Încă un BLOC ELECTORAL în R. Moldova: Trei partide și trei organizații neguvernamentale vor participa în comun la următoarele alegeri. „UNIREA face puterea”

„Procesul Unirii este unul instituţional. Nu va fi făcut de nişte partide care nu sunt recunoscute în România şi care nu au sprijin printre cetăţeni. Faptul că nu au luat nimic la aceste alegeri este elocvent. Înseamnă că cetăţenii nu au încredere în ei”, a menţionat politicianul.

Anatol Şalaru spune că, deocamdată, PUN nu a decis cum va participa la următoarele alegeri parlamentare, dar cu siguranță va avea candidați la alegerile locale din acest an.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md