12:43:07 25.04.2024
Stiri

Producătorii din R. Moldova mai au în depozitele frigorifice o mie de tone de struguri și 35 de mii de tone de mere: Ministrul Agriculturii îi îndeamnă să vândă fructele în cadrul unor târguri din Chișinău

Economie 18.04.2019 18:00 Vizualizări1504 Autor: Ziarul National
Producătorii din R. Moldova mai au în depozitele frigorifice o mie de tone de struguri și 35 de mii de tone de mere: Ministrul Agriculturii îi îndeamnă să vândă fructele în cadrul unor târguri din Chișinău Klumea


În depozitele frigorifice din R. Moldova se află pe moment la păstrare circa o mie de tone de struguri, dar și circa 35 mii de tone de mere, arată o analiză a angajaților Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

„În urma analizei situației, am aflat că în primul trimestru al anului curent au fost exportate circa 18,9 mii de tone de struguri. Principalele destinații ale exportului de struguri au fost țările membri ale Uniunii Europene și CSI. Prețul de comercializare a strugurilor pe piețele străine a fost în medie de circa 0,5 dolari. Pe piața internă au fost comercializate estimativ 100 de tone. În prezent, la păstrare mai sunt încă o mie de tone de struguri. Dacă ritmul de vânzare pe parcursul lunii aprilie va fi ca cel din luna martie, atunci până la sărbătorile de Paști stocurile de struguri ce se află la păstrare în depozitele frigorifice din țară ar putea fi epuizate”, a declarat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, în cadrul unei ședințe de la minister.

Potrivit lui Ciubuc, cele mai mari volume de struguri la păstrare se află în raioanele Nisporeni, Ialoveni, Cahul și Strășeni. De asemenea, o parte din struguri a fost livrată la procesare pentru producerea vinului. Patru unități vinicole din Cahul, Călărași, Nisporeni și UTA Găgăuzia au acceptat să prelucreze circa 1 200 de tone de struguri.

Pentru a ajuta producătorii agricoli să își comercializeze producția din depozitele frigorificei, ministrul Nicolae Ciubuc a solicitat angajaților ministerului să informeze producătorii despre deschiderea iarmarocului de primăvară în sectorul Râșcani al capitalei, despre disponibilitatea companiilor de procesare și despre oportunitățile noilor piețe de desfacere.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md