(foto) Mașinile chineze noi se reîntorc în Moldova? Iată ce model a fost surprins în Chișinău

Mașinile chineze noi se reîntorc în Moldova după o pauză de mai mulţi ani? Asta e întrebarea pe care ne-o punem după ce pe o stradă din Chişinău a fost văzut un SUV marca Zotye!

Modelul nu era înmatriculat, dar era transportat în schimb pe o camionetă cu platformă.

Vezi şi: (foto) O nouă făcătură a chinezilor de la Zotye. Au copiat de această dată Range Rover Sport

Amintim că industria auto evoluează pe an ce trece, iar cea chineză nu rămâne deloc în urmă. Chiar dacă maşinile produse în statul asiatic nu excelează în super calitate, majoritatea acestora sunt decente la capitolul dotări, dar şi accesibile la capitolul preţ. Să fie acesta motivul pentru care cineva de la noi va porni o nouă afacere?

Potrivit informaţiilor preliminare pe care le cunoaştem, o companie locală are intenţia a de importa astfel de automobile cu evidentul scop de a le comercializa pe piaţa locală. Cine, când şi cum, la toate aceste întrebări vom reveni cu mai multe detalii.

Vezi şi: Copia lui Porsche Macan va fi mai rapidă decât toate versiunile modelului autentic, în afară de Turbo

Revenind la autovehiculul “protagonist” al acestui articol, aflaţi că este un crossover de dimensiuni şi formă asemănătoare unui model britanic (vă lăsăm să ghiciţi voi care :). Se numeşte T700, a fost prezentat în 2017 la Salonul Auto de la Shanghai şi este produs de compania chineză Zotye Auto fondată în 2005.

Maşina măsoară 4.748 mm în lungime, 1.933 mm în lăţime, 1.697 mm în înălţime şi are un ampatament de 2.850 de mm. În China există şi o versiune de-a sa care se numeşte T800, are o lungime de 4.910 mm şi şapte locuri pentru pasageri.

Iată în ce condiţii este produs în China:

În funcție de echipament, lista de dotări poate include: faruri cu LED-uri, panou de bord digital, sistem multimedia cu ecran tactil vertical de 10.1 inci, cruise control, sistem de monitorizare a presiunii în anvelope, trapă panoramică, scaune încălzite şi cu memorie, panou de încărcare wireless pentru telefoane, sistem soft close pentru uşi (!), sistem de izolare fonică activă şi multe altele.

Multe elemente pe care le are au forme asemănătoare şi poate chiar sunt cele originale găsite pe maşini europene, gen volan, levierul rotativ al cutiei de viteze, manete, etc. Dacă le foloseşte ilegal sau le achiziționează oficial nu putem cunoaşte.

Pe piața chineză, Zotye T700 poate fi cumpărat cu benzinare cu patru cilindri, de 1.8 și 2.0 litri respectiv, care produc 177 CP/245 Nm și 190 CP/250 Nm. Primul motor poate fi cuplat doar la o cutie manuală în cinci trepte, iar al doilea şi la un DCT. Modelul T800 poate avea un motor turbo de 2.0 litri cu 231 de CP. Tracţiunea este doar pe puntea din faţă. Poţi vedea mai multe detalii şi specificaţii aici.

La sfârşitul anului 2018 au apărut informaţii că acest model va fi produs pentru piaţa rusească în Belarus.

https://www.youtube.com/watch?v=jAEtORebZqM

Vezi şi: (foto) 12 maşini chinezeşti care copiază cu neruşinare designul modelelor originale

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/