/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Mihai Ghimpu: Pentru a rupe din putere, ACUM și PSRM trebuie să facă o coaliție cu PDM

missing
17 aprilie 2019, ora 23:24

Președintele de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, consideră că pentru a rupe din putere, blocul ACUM și Partidul Socialiștilor trebuie să facă coaliție cu Partidul Democrat. În acest caz, spune liberalul, puterea s-ar putea împărți în trei.

„Las să facă toți trei o coaliție cu PDM și să rupă din putere. Faptul că cu ei nu se face o alianță asta înseamnă că tu îi oferi posibilitatea lui Plahotniuc să mențină toată puterea”, consideră Mihai Ghimpu.

În opinia lui Ghimpu, socialiștii vor acceptate o alianță cu PDM în cazul în care va accepta unele puncte-cheie din programul lor, care este pro-Rusia. Aceeași situație se referă și la o coaliție eventuală cu blocul ACUM.

Despre discuțiile pe care le poartă socialiștii cu blocul ACUM Mihai Ghimpu spune că aceștia din urmă și-au deschis prematur cărțile de joc prin faptul că înainte de alegeri au anunțat că nu vor face coaliție nici cu PSRM, nici cu PDM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram