image
Sursa foto: Jurnal.md

Maia Sandu: Repetarea alegerilor, în dauna cetățenilor; Regretăm că PSRM nu este interesat de demontarea regimului oligarhic

Repetarea alegerilor nu este în beneficiul cetățenilor, iar pentru blocul ACUM Platforma DA și PAS cel mai important lucru este să se obțină prin Parlament trecerea legilor antioligarhice. Sunt declarațiile copreședintei blocului ACUM, Maia Sandu, făcute într-un interviu pentru Europa Liberă.

În opinia liderei PAS, socialiştii au o credibilitate zero în lupta antioligarhică, iar faptul că merg la Moscova atât de des arată că nu sunt independenți.

Maia Sandu spune că socialiștii ar fi dependenți atât de Partidul Democrat, cât și de Kremlin, iar un posibil motiv pentru deplasările la Moscova ale liderilor partidului ar fi speranţa lor „de a convinge Rusia să accepte o coaliție a socialiștilor cu Partidul Democrat”.

„Actuala guvernare a devenit mai dură după aceste alegeri și încearcă să suprime orice formă de opoziție. Scopul lor este să rămână la putere și pentru acest lucru cei din PD sunt capabili de orice”, a mai spus Maia Sandu.

Precizăm că ieri, deputații Blocului ACUM Platforma DA și PAS și-au reiterat apelul lansat către socialiști să susțină pachetul de legi antioligarhic. Acestora din urmă li s-a să facă parte dintr-un grup de lucru, pentru a examina proiectele respective. ”Așteptăm un angajament ferm din partea PSRM cu privire la neadmiterea unei coaliții cu PD”, au declarat astăzi liderii Blocului ACUM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: