Cenzură Game of Thrones în China. Ce scene au fost eliminate din primul episod al ultimului sezon

În timp ce fanii din lumea întreagă au urmărit debutul ultimului sezon al fanteziei epice HBO Game of Thrones, fanii din China au fost profund dezamăgiți de versiunea cenzurată ce li s-a oferit online.

Foto: Entertainment Weekly

Serialul este celebru pentru conținutul său explicit și luptele sângeroase, ambele elemente fiind vizate de cenzura chineză, relatează The Guardian.

Conglomeratul chinez Tencent a difuzat online primul episod simultan cu HBO, mai puțin, șase minute ce au fost cenzurate, scrie reporterglobal.ro.

„Am crezut că versiunea cenzurată presupune eliminarea scenelor fierbinți!“, s-a plâns un fan chinez pe rețeaua de socializare chineză Weibo. „Până și scenele de luptă au fost tăiate. Ce sens mai are să ne uităm, în condițiile astea?“, a adăugat el.

Versiunea chineză a fost redusă prin cenzură la 48 de minute, față de cele 54 de minute ale versiunii originale.

enzorii din China au eliminat o scenă de sex cu o prostituată, cadre cu personaje omorâte şi o secvenţă cu limbaj vulgar.

Pagina de internet a HBO este blocată în China, fanii fiind astfel nevoiți să urmărească versiunea aprobată oficial, deși unii au reușit să penetreze „marele firewall“ al Chinei.

„Tencent ne pune să plătim pentru a vedea o versiune castrată a Game of Thrones“, a postat pe Twitter un alt utilizator.

„E neplăcut să urmărești versiunea cenzurată. Dacă acele scene nu merită să fie văzute, de ce se află în scenariu? De ce alege regizorul să le includă? Cei cărora le place Game of Thrones nu apreciază serialul pentru pornografie sau violență, ci pentru întreaga poveste. Nu vreau să pierd nici măcar o secundă“, a comentat un alt fan de Twitter.


Pub