(video) Recidivist, reținut de polițiști pentru furturi din automobile

Un bărbat în vârstă de 33 de ani originar din r-nul Telenești este cercetat penal, după ce a fost reţinut de către poliţiştii sectorului Râşcani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, fiind bănuit de furturi din 4 automobile pe parcursul lunilor martie și aprilie.

Conform informaţiilor acumulate în cadrul investigațiilor, poliţiştii au constatat că acesta pătrundea în automobile prin deteriorarea geamului , de unde sustrăgea mai multe bunuri și mijloace bănești pe care mai apoi le vindea. Suma totala a prejudiciului cauzat victimelor este estimată la 19200 lei.

Bunurile sustrase au fost ridicate și urmează a fi returnate proprietarilor.

Suspectul s-a dovedit a fi anterior judecat pentru comiterea infracțiunilor de furt. În acest context a fost iniţiată o cauză penală pentru furt, care prevede închisoare de până la 4 ani.

Totodată Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

-Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa

-Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute

-Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact

-Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie

-Nu păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.)

-Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţâminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.


Pub