(video) Incendiul de la Notre Dame. Imaginile filmate cu drona arată adevărata proporție a dezastrului

Uşile deschise ale Notre-Dame dezvăluiau o scenă a dezolării: acoperişul, şarpanta şi săgeata s-au surpat şi au acoperit interiorul catedralei cu fragmente calcinate. Imaginile filmate cu drona arată o vedere de ansamblu mai realistă asupra daunelor produse de incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame.

Cei aproximativ 400 de pompieri - mobilizaţi timp de aproximativ 15 ore - au stins focul marţi dimineaţa.

Potrivit secretarului de stat la Ministerul de Interne Laurent Nuñez, salvarea edificiului, vechi de 800 de ani, s-a jucat „într-un sfert de oră, aproape o jumătate de oră”. „Per ansamblu, structura rezistă bine”, însă „vulnerabilităţi au fost identificate la nivelul cupolei”, a subliniat el.

Ancheta cu privire la incendiul care a îngrozit capitala şi a provocat o undă de şoc mondială a început, în noaptea de luni spre marţi, să se orienteze către „pista accidentală”, potrivit procurorului Parisului Rémy Heitz.

Aproximativ 30 de martori - muncitori prezenţi luni şi angajaţi însărcinaţi cu securitatea edificiului - au fost audiaţi marţi, iar alţii urmează să fie audiaşi miercuri, a anunţat Parchetul, scrie digi24.ro

„Avem în prezent aproximativ 50 de anchetatori mobilizaţi, vom studia totul şi se va afla întregul adevăr”, a declarat ministrul de Interne Christophe Castaner.

Julien Le Bras, patronul Europe Échafaudage, una dintre societăţile prezente în sit, a dat asigurări că toate procedurile de securitate „au fost respectate”.


Pub