Veste bună pentru deținătorii de patente: Acestea ar putea fi prelungite de Parlament până în 2022

Blocul ACUM a înregistrat astăzi un proiect de lege care prevede prelungirea activităților de comerț mic în baza patentelor de întreprinzător până la 31 decembrie 2022. Despre aceasta a anunțat membrul formațiunii Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit lui Slusari, aceasta decizie este mult așteptată de aproximativ 10 mii de patentari, care împreună cu familiile lor stau acum cu frica în sân. „Vorbesc foarte des cu acești oameni. Sunt cu mîina pe bagaj. Dacă actualul Parlament rămâne nefuncțional, există un risc uriaș că problema prelungirii patentelor nu va fi soluționată și după 31 decembrie 2019 un grup important din societate noastră va fi lipsit de unica sursa de existență.

Acești oameni acum nu au nevoie de coaliția ACUM-PSRM pe 4 ani cu partajarea funcțiilor. Ei nu înțeleg de ce în condițiile când există 61 de voturi ale partidelor, care au promis în campania electorală rezolvarea pozitivă a problemei patentarilor, legislativul rămâne blocat și se propune perpetuarea acestei situației pănâ la ziua dizolvării Parlamentului.

Noi, deputați, primim salariile inclusiv din impozitele, care achită comercianți-deținători de patente. Noi suntem în serviciul lor. Am fost angajați de oameni pentru a le rezolva multiple probleme, ci nu pentru a le crea altele. Nu pentru a accelera exodul cetățenilor noștrii”, se arată într-o postare pe pagina sa de Facebook.

UNIMEDIA amintește că, ieri, Blocul ACUM a înregistrat alte 5 inițiative cu privire la „dezoligarhizarea Republicii Moldova”.


Pub