Tariq King într-un master class, în premieră, la Chișinău

Tariq King, la invitația Endava Moldova, a ținut la Chișinău un master class despre „Inteligența artificială și abilități de machine learning pentru lumea testing-ului”. Această tematică a fost abordată în premieră la Chișinău, iar master class-ul a fost prezentat echipei Endava din departamentul de testare, dar a putut fi urmărit live pe Facebook și de comunitatea Connect.IT.

Tariq King este Șeful departamentului de calitate la Ultimate Software. Cu o experiență de peste 15 ani în cercetări și testare practică de sisteme informatice, Tariq asigură calitatea, testarea și performanța echipei de dezvoltare a produselor din cadrul Ultimate Software.

Tariq deține titlul de Doctor în Științe Informatice la Universitatea Internațională din Florida. Domeniile sale de cercetare sunt: testarea sistemelor informatice, inteligența artificială, educația informatică și altele. Acesta a publicat peste 40 de articole de cercetare și a devenit unul dintre cei mai importanți invitați  la conferințele în domeniul sistemelor informatice și la universități. Tariq King este, de asemenea, profesor la Școala de Științe Informatice a Universității Internaționale din Florida, ținând cursuri de inginerie în sistemele informatice și project management.

Master class-ul a fost divizat în două părți: prima parte, cea teoretică, a fost o introducere în Inteligența Artificială. Tariq a vorbit despre Agenții Inteligenți și Autonomi, abordări ale învățării automate; despre testări ale sistemelor informatice cu ajutorul inteligenței artificiale și despre tendințele viitoare în testare. Toate prezentările le poți urmări pe link-ul ce duce la live video de pe pagina comunității.

A doua parte s-a focusat pe exerciții practice cu angajații Endava, prezenți la eveniment.

Disciplina de testare devine tot mai populară în rândul celor, care își construiesc o carieră în IT. La Endava departamentul de testing numără peste 200 de angajați cu diverse specializări: testare manuală și automată, performance testing și manageri pe testare.

Connect.IT este o comunitate concepută de Endava, cu scopul de a conecta entuziaștii în IT. Inițiativa a devenit o tradiție pentru comunitate în organizarea dezbaterilor, prezentărilor, discuțiilor despre diferite tendințe și inovații din domeniu. De asemenea, comunitatea încurajează ca specialiștii să-și împărtășească noutățile din domeniu, cunoștințele și să se ajute reciproc în rezolvarea dificultăților tehnice, pe care le întâmpină în lucru.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare