Ședințele Consiliului Strășeni, în direct
Social 18 aprilie 2019, 14:29 | 1133

Sedintele Consiliului Municipal Straseni sunt transmise in direct, de ieri, datorita sprijinului Agentiei de Cooperare Internationala pentru Dezvoltare a Romaniei, RoAid, si Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare. Guvernul de la Bucuresti a oferit in acest scop un imprumut nerambursabil de 10 mii de dolari. Toate acestea se fac pentru eliminarea fenomenului coruptiei.

Potrivit unui comunicat de presă emis de PNUD, pe 16 aprilie a fost difuzată în direct prima şedinţă a Consiliului Municipal Străşeni. Pentru asta a fost utilizat echipament de transmisie online de ultimă generație. Această iniţiativă este parte a metodologiei „Insule de integritate" a PNUD, o replică a unei campanii anticorupție a fostului primar al orașului La Paz din Bolivia Ronald MacLean Abaroa. Primarul de Strășeni, Valentina Casian, spune că, de acum încolo, toate ședințele Consiliului Municipal și ale comisiilor de specialitate vor fi transmite online.

Autorii iniţiativei speră că de transmiterea în direct a şedinţelor autorităților locale vor beneficia cei aproape 22 de mii de străşeneni, dar şi peste două mii de migranţi născuți în acest oraş, care se vor implica și în procesul decizional local prin consultări şi soluții. Metodologia „Insule de integritate" a început să fie implementată în Strășeni în anul 2017. A fost adoptat un plan strategic, axat pe schimbarea sistemelor organizaționale corupte. Acest program anticorupție a fost aplicat în mai multe țări din Europa de Sud-Est și este recunoscut pe plan internațional datorită Premiului pentru Serviciul Public acordat de Organizația Națiunilor Unite.

Opinia ta contează. Comentează!