În capitală are loc un festival de Jazz
Evenimente culturale 17 aprilie 2019, 20:31 | 1112

Formatii si artisti din mai multe tari participa in aceste zile la „Jazz’n Chisinau International Festival”, aflat la a saptea editie. Evenimentul a inceput aseara si se desfasoara la Filarmonica Nationala „Serghei Lunchevici”. Festivalul a fost lansat în prezenta sefilor mai multor misiuni diplomatice acreditate la Chisinau, care l-au sustinut financiar.

Capitala este gazda Festivalului Internațional "JAZZ ' N CHISINAU" pentru al șaptelea an consecutiv.

În prima zi a festivalului, au evoluat două formații: una din Polonia și alta din Germania. În această seară, pe scena Filarmonicii au urcat trio-ul Dariei Cernakova, în care intră artiști din Rusia și Brazilia, precum și membrii trupei de jazz „Tandem” din Italia.

În cea de-a treia zi a festivalului vor evolua mai mulți artiști, atât din Republica Moldova, cât și de peste hotare, reuniți în două formații: “JULINOZA” PROJECT din Ucraina și "ADVENTURE" PROJECT". Printre membrii acesteia din urmă sunt artiști originari din țara noastră, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și România. Grație susținerii Agenției Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare, concerte și ateliere de creație sunt organizate în mai multe orașe din Republica Moldova, printre care Bălți, Tiraspol și Cahul.

Opinia ta contează. Comentează!