23:58:36 25.04.2024
Stiri

Năstase trage de SOCIALIȘTI, pentru ca aceștia să revină la masa DISCUȚIILOR. „M-aș bucura dacă această reacție a lui Batrâncea să nu fie împărtășită de cei 35 de deputați”

Politică 17.04.2019 13:20 Vizualizări1635 Autor: Ziarul National
Năstase trage de SOCIALIȘTI, pentru ca aceștia să revină la masa DISCUȚIILOR. „M-aș bucura dacă această reacție a lui Batrâncea să nu fie împărtășită de cei 35 de deputați” noi.md


Președintele Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, speră că postarea de ieri a deputatului Vlad Bătrâncea, publicată după conferința „ACUM”, nu reprezintă poziția oficială a partidului. Declarații în acest sens au fost făcute la o emisiune de la Tv8, transmite IPN.

„Un răspuns formal sau informal, am primit doar prin gura domnului Bătrâncea care a respins invitația noastră la un dialog constructiv pe fond, nu pe partajări de funcții și pe împărțeală....M-aș bucura dacă această reacție să nu fie împărtășită de cei 35 de deputați. M-aș bucura dacă decizia celor 35 de deputați va fi luată aici, acasă, în conformitate cu agenda noastră și a oamenilor”, a declarat Năstase.

Liderul PPDA îndeamnă socialiștii să revină la o declarație a lor din anul 2016, care avea același subiect de dezoligarhizare pe care îl propune blocul „ACUM”, să o actualizeze pentru a fi votată în comun de deputații PSRM și „ACUM”.

Citește și: PSRM le întoarce spatele reprezentanților „ACUM”, care vor continuarea discuțiilor prin crearea unor grupuri de lucru: „Să începem procedura de crearea a MAJORITĂȚII parlamentare, a unei coaliției stabile de guvernare”

„Pentru aceasta este nevoie de voință politică, de dragoste față de această țară și de curaj. Nu trebuie nici structuri, nici împărțeală, nici spicheri, nici guverne minoritare, majoritare, funcționale, nefuncționale. Avem nevoie de voință politică”, spune politicianul.

În opinia lui, se fac tărăgănări și toate aceste tărăgănări duc la dizolvarea Parlamentului. „Le-am cerut socialiștilor să facă un angajament că nu vor face alianță, coaliție, majoritate cu cel care a uzurpat puterea în R. Moldova, cu cel care îi țin prizonieri pe ei, iar prin intermediul lor și această țară”, a menționat Năstase.

De asemenea, acesta a atras atenția asupra faptului că, deși a obținut cele mai multe mandate de deputat după alegerile din 24 februarie, PSRM nu a ieșit în spațiul public să spună că pretinde la funcția de premier și că vrea să-și asume guvernarea. În schimb, spune politicianul, PSRM vrea să dețină controlul asupra unor structuri de forță cum este Ministerul Apărării și SIS.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md