22:43:41 24.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // Vizitele PSRM la Moscova sunt o practică PĂGUBOASĂ pentru R.Moldova, iar acest comportament ar trebui investigat de serviciile de securitate

Politică 17.04.2019 15:41 Vizualizări1554 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Vizitele PSRM la Moscova sunt o practică PĂGUBOASĂ pentru R.Moldova, iar acest comportament ar trebui investigat de serviciile de securitate


Toți deputații socialiști au mers într-o deplasare la Moscova, după ce anterior și președintele Igor Dodon, dar și liderul formațiunii Zinaida Greceanîi au mai efectuat vizite în capitala Rusiei. Experții consideră că deplasările tot mai dese în Rusia ale socialiștilor au legătură cu negocierile politice de la Chișinău, dar atrag atenția asupra pericolelor pe care le comportă o subordonare tot mai vizibilă a acestei formațiuni intereselor altui stat, relatează „Radio Chișinău”.

PSRM susține că întreaga fracțiune a partidului, de 35 de deputați, a zburat la Moscova la invitația conducerii Dumei de Stat a Federației Ruse. Acolo socialiștii au avut mai multe întrevederi, inclusiv cea a Zinaidei Greceanîi cu președintele Dumei, Veaceslav Volodin. Un scurt comunicat al instituției menționează că Zinaida Greceanîi a vorbit despre discriminarea limbii și a presei ruse în Republica Moldova și s-a pronunțat pentru participarea Republicii Moldova la proiectele integraționiste eurasiatice. De cealaltă parte, Veaceslav Volodin i-a invitat pe socialiști să vină și cu alte ocazii la Moscova.

Zinaida Greceanîi a fost prezentă și la un post rusesc de televiziune unde a reiterat viziunile și condițiile PSRM pentru o coaliție cu Blocul ACUM.

Vizitele tot mai dese ale socialiștilor la Moscova în contextul crizei politice și al încercărilor de a crea o coaliție de guvernare la Chișinău sunt un mod de a le arăta competitorilor politici că au un protector în capitala Rusiei, a comentat pentru „Radio Chișinău” analistul politic Vlad Țurcanu. În opinia sa, această practică este una păguboasă pentru Republica Moldova, iar acest comportament ar trebui investigat de serviciile de securitate.

„Eu cred că ceea ce face PSRM la ora actuală trebuie de investigat de serviciile de securitate pentru că reprezintă Republica Moldova. Deci, din punctul meu de vedere trebuie văzut în ce măsură mandatul pe care ei îl prezintă la Moscova reprezintă interesele Republicii Moldova. Dacă nu, se încetățenește o practică ce face Republica Moldova și mai vulnerabilă decât este”, a spus Țurcanu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md