(video) Auto Shanghai 2019: Premieră – noile VW SUV Coupe Concept şi SMV Concept

Standul celor de la VW, de la Salonul Auto de la Shanghai, nu a fost completat doar de SUV-ul de serie Teramont X și cel conceptual I.D. ROOMZZ. Compania a mai expus două maşini de teren pe lângă premiera locală a lui T-Cross, care în mod formal un statut de concepte, însă de fapt sunt nişte maşini gata pentru a intra în producţie deja din acest an.

https://www.youtube.com/watch?v=U1_1pFsuoxw

Nu este un secret că Volkswagen va lansa o versiune coupe a modelului Tiguan, însă a decis ca mai întâi să facă un model analogic pentru chinezi. Iată că a apărut sub forma lui Volkswagen SUV Coupe Concept, bazat şi el la rândul său pe crossoverul local Tayron.

Acest prototip, care se aseamănă acum cu un liftback datorită uşii imense a portbagajului pe care o are, este cu doar 3 mm mai scurt şi cu 25 de mm mai scund decât un Tayron original (4.586 şi 1.635 de mm respectiv). Încă o deosebire de acesta este prezenţa a tocmai două spoilere pe uşa posterioară: unul în partea superioară a lunetei şi altul în preajma stopurilor. Soluţia nu este doar benefică stilistic, ci şi poartă un rol aerodinamic activ.

Din punct de vedere tehnic, Volkswagen SUV Coupe Concept este similar cu versiunea de top a lui Tayron, care la rândul său nu se diferenţiază prea mult de dotările unui Tiguan. Aici vorbim despre un TSI de 2.0 litri şi cu 220 de CP, o cutie de viteze robotizată DSG cu şapte rapoarte şi un sistem de tracţiune integrală 4MOTION.

Al doilea show-car se numeşte Volkswagen SMV Concept şi va fi un rival atrăgător pentru Teramont. Dacă acesta din urmă este produs de întreprinderea comună SAIC VW, atunci SMV îl va face FAW VW.

Din ceea ce se cunoaşte este că deşi pare vizual mai uşor decât un Teramont, este chiar mai mare decât el! SMW Concept măsoară 5.100 de mm comparativ cu cei 5.039 ai lui Teramont, deşi ampatamentul este egal – trei metri.

Nu există deocamdată imagini din habitaclu, însă se menţionează că vor exista trei rânduri de scaune. Chiar şi gama de motoare o va împărţi cu fratele său de platformă: un TSI de 2.0 litri şi cu patru cilindri, dar şi un V6 TSI de 2.5 litri.

Modelele SUV Coupe Concept și SMV Concept ar trebui să devină de serie până la sfârșitul anului 2019 și pe piață ar putea purta alte denumiri. Deocamdată nu se cunoaşte dacă aceste două SUV-uri vor avea acces şi pe pieţe din afara Chinei.

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=YO1FgjV2cA8

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/