/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO. FOTO/ Cum arată Torța Olimpică a Flacării Păcii și uniformele Jocurilor Europene, Minsk 2019

missing
17 aprilie 2019, ora 17:04

În Parcul virtual Teleport VR din Minsk au fost prezentate Torța Olimpică a Flăcării celei de a doua ediții a Jocurilor Europene, Flacăra Păcii și uniformele purtătorilor acesteia. Totodată, a fost prezentat traseul Flacării din momentul aprinderii ei, pe data de 3 mai la Roma, până când va ajunge pe Stadionul Dinamo unde va avea loc ceremonia de deschidere a competiției.

„Creat de Yulia Braychuk, designerul Comitetului European de Organizare a Jocurilor din Minsk, în colaborare cu specialiștii de la Novogrudok Gas Equipment Plant, designul torței se aliniază cu conceptul general al Jocurilor, de a inspira la visare, de a ajunge la misterele naturii bieloruse și de a umple capitala bielorusă cu energie. În Belarus, valorile olimpice și aspectul flacării sunt cel mai bine întruchipate în floarea magică Paparat-kvetka”, informează Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova.

Purtătorii Torței vor purta uniforme în culori tradiționale, create de designerul belgian Yulia Latushkina, simbolizând pacea și puritatea, potrivit idealurilor mișcării olimpice. Timp de 50 de zile, Ștafeta Flăcării Jocurilor Europene va parcurge o distanță de 7.700 km, străbătând 55 de locații din opt țări: Italia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Austria, Republica Ceha, Polonia și Belarus, scrie cosr.ro.

Torța va fi purtată de 450 de persoane, 100 de voluntari si zece „flame keepers”. După aprinderea sa la Roma, Flacăra va fi dusă în cel mai înalt punct din Europa – Mont Blanc, după care își va începe periplul spre Belarus, unde va ajunge pe 12 mai curent, unde va vizita cele mai mari orașe, precum și cele mai îndepărtate localități din țara gazdă a Jocurilor Europene.

Foto: cosr.ro

Foto: cosr.ro

Foto: cosr.ro

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram