‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn Anglia vacile sunt conectate la tehnologia 5G

În Anglia vacile sunt conectate la tehnologia 5G

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

O companie britanică testează tehnologia 5G în trei raioane din sud-vestul Angliei. Iar în cazul în care experimentul se va încheia cu succes, vaci conecate la rețeaua 5G vor fi prezente în întreaga țară. Drept „pionieri” ai proiectului au fost selectate 50 de vaci de rasa Holstein, echipate cu senzori prinse la urechi și gât, conectate la un sistem de muls robotizat, scrie Reuters.

Dispozitivele inteligente asigură mulsul automat a laptelui și monitorizarea celor mai mici schimbări privind sănătatea vacilor. Când o vacă este gata de muls, se apropie de poarta, care se deschide automat datorită semnalului asigurat de senzori. Sistemul robotizat recunoaște fiecare vacă „în față”, fixează mașina de muls și-i asigură nutreț drept recompensă.

„Testăm tehnologia 5G pentru a determina capacitățile acesteia de a transfera date de la senzorii noștri la computerele de la ferme, ceea ce asigură un transfer de informații mult mai rapid, decât conexiunea obișnuită la internet în bandă largă. Acest lucru înseamnă că, tehnologia ar putea fi aplicată nu doar la ferme, ci și în comunitățile rurale din toată țara”, a declarat Duncan Forbes, manager de proiect.

Proiectul este implementat datorită suportului acordat de către Centrul Agri-EPI din Shepton Mallet, sud-vestul Angliei, unde au fost introduse și alte tehnologii inteligente în fermele zootehnice. De exemplu, periile automate se rotesc atunci când vacile se ating de acestea, iar perdelele cu senzori se deschid și se închid în funcție de timpul de afară, sistemul inteligent de alimentare livrează automat cantitatea de hrană necesară datorită șinelor instalate pe tavan.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›