(video) Exercițiu IGSU, la Bălți: Pompierii au simulat stingerea unui incendiu și evacuarea unei persoane de la înălțime

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a desfășurat la Bălți aplicații tactice la protecție civilă, în cadrul unui exercițiu la care au participat peste 35 de angajați.

Foto: IGSU

Potrivit scenariului, un seism puternic a afectat infrastructura orașului ceea ce a condus la mai multe situații excepționale. Pompierii au simulat stingerea unui incendiu izbucnit la un transformator electric pe teritoriul interprinderii.

La o altă locație, un grup de salvatori-alpiniști a intervenit în mod de urgență pentru a evacua o persoana de la înălțime, iar echipajele SMURD au acordat primul ajutor calificat persoanelor care au suferit diverse traumatisme.

Mai mult, pompierii au efectuat lucrări de descarcerare a unei persoane care a rămas blocată într-un autovehicol avariat în urma unui accident rutier.

Aplicații complexe la protecție civilă sunt organizate anual și au drept scop pregătire și vereficare capacităților de reacționare corectă în situații excepționale a angajaților inreprinderilor.


Pub