(video) Auto Shanghai 2019: Premieră mondială – Rapide E, primul electromobil Aston Martin

Compania Aston Martin Lagonda a dezvăluit modelul final de producţie în serie a primului său electromobil! Spectaculosul Rapide E şi-a făcut debutul său mondial la Salonul Auto Internaţional de la Shanghai.

Urmărind succesul modelelor anterioare de ediție specială, inclusiv Aston Martin Vulcan, familia Vanquish Zagato și continuarea seriei DB4 GT, noul Rapide E continuă să livreze un nivel superior de performanță și exclusivitate, în timp ce sub capotă nu se mai află un motor cu ardere internă.

Foto: autoblog.md

Prezentat pentru prima dată aici, în Shanghai, în prezent, echipele de proiectare și inginerie de la Aston Martin au lucrat în parteneriat pentru a extrage performanțele aerodinamice optime disponibile din forma elegantă a unui Rapide obişnuit.

Nouă este grila radiatorului în stilul unui fagure, iar pentru că un vehicul electric vine cu cerințe de răcire mai scăzute a propulsoarelor electrice, inginerii de aerodinamică au primit libertatea de a optimiza diafragma zonei frontale, minimizând fluxul de aer prin corpul mașinii, îmbunătățind eficiența aerodinamică a automobilului și creșterea autonomiei ca rezultat. Află mai multe detalii, dar şi cât costă, pe AutoBlog.MD


Pub