(foto) Ansamblul de dansuri „Moldova” din Atena a obținut Trofeul la Festivalul internațional de dans folk din Sanremo, Italia

În perioada 09-13 aprilie 2019, Ansamblul de dansuri populare MOLDOVA din Atena, din cadrul Uniunii de prietenie Moldo-Elene „Alexandros Ipsilantis” a participat la cea de-a III ediție a unuia dintre cele mai prestigioase evenimente din Coasta de Azur – Festivalul internațional de dans folk din Sanremo – Cannes 2019. Trupa de de dans a obținut Trofeul Principal al Festivalulului Internațional de dans folk din Coasta de Azur.

Foto: brd.gov.md

La eveniment au participat 42 de ansambluri din 35 de țări ale lumii: Republica Moldova, Grecia, România, Olanda, Comitatul Pueblo, Austria, Lituania, Polonia, Germania, Franța, Suedia, Spania, Portugalia, Slovenia etc.

În semn de prietenie, partea oficială de salut și schimb de cadouri simbolice a fost deschisă de către Ansamblul MOLDOVA. Astfel, cu această ocazie, reprezentanții Republicii Moldova au promovat prosopul tradițional moldovenesc, care a fost înmânat împreună cu o perecehe de opinci, primarului orașului italian Diano-Marina.

Ansamblul de dansuri populare MOLDOVA din Atena / Sursa:brd.gov.md

Ansamblul MOLDOVA s-a evidențiat prin prezența sa specială la Festival, prin coloritul vestimental, melodiile autentice, prezența scenică dinamică, predispunere și implicare activă la participarea evenimentului.

Ansamblul de dansuri populare MOLDOVA din Atena / Sursa:brd.gov.md

Trofeul Principal al Festivalulului Internațional de dans folk din Coasta de Azur a fost oferit ansamblului MOLDOVA cu votul unanim al organizatorilor, fiind luate în considerație atât criteriile și condițiile pentru participare la eveniment, cât și aprecierile publicului.

Ansamblul de dansuri populare MOLDOVA din Atena / Sursa:brd.gov.md

Surpriza de la Sanremo a venit exact după cinci ani de la fondarea acestui Ansamblu ca o apreciere pentru activitatea frumoasă și dăruirea în promovarea imaginii și a bogăției patrimoniului național al Republicii Moldova atât în țara gazdă, Grecia cât și peste hotarele ei.

Ansamblul de dansuri populare MOLDOVA din Atena / Sursa:brd.gov.md

Fondatoarea ansamblului MOLDOVA din Atena este Svetlana Lisagor Vergis, iar învățătorul ansamblului este Igor Sprîncean,.

Festivalul internațional de dans folk din Sanremo-Cannes este organizat în câteva etape, perioada următoare este 15-22 aprilie 2019.


Pub