FISC-ul, cu ochii pe comercianții de flori. Amenzi în valoare de aproape jumătate de milion de lei în trei săptămâni

Serviciul Fiscal de Stat continuă acțiunile de conformare fiscală în domeniul comerțului cu flori. În perioada 18 martie – 5 aprilie 2019 a fost desfășurată o rundă de acțiuni de specialitate menite să conformeze comercianții de flori prin prisma posturilor fiscale și a controalelor operative.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit statisticii SFS, au fost efectuate 135 de controale pe întreg teritoriul țării, fiind aplicate amenzi fiscale în valoare de 406 mii de lei și amenzi contravenționale de 68 600 de lei, după cum urmează:

1. Pe teritoriul municipiului Chișinău - 65 de controale fiscale operative, amenzi în sumă totală de 135 000 de lei și sancțiuni contravenționale în sumă totală de 21 900 de lei;

2. În zona de Nord a țării - 28 controale fiscale operative, cu aplicarea amenzilor fiscale în sumă totală de 133 000 de lei și sancțiuni contravenționale în valoare de de 25 700 de lei;

3. În zona de Centru a țării - 20 controale fiscale operative, cu aplicarea amenzilor fiscale în sumă totală de 83 000 de lei și sancțiuni contravenționale în sumă totală de 14 500 de lei;

4. În zona de Sud a țării - 22 controale fiscale operative, cu aplicarea amenzilor fiscale în sumă totală de 55 000 de lei și sancțiuni contravenționale în sumă totală de 9 600 de lei.

Astfel, se constată că în domeniul comerțului cu flori vii persistă multiple încălcări ale legislației fiscale. Drept urmare, SFS va demara un set de acțiuni de verificare și în piața de flori specializată în comerțul angro.

În acest context, SFS recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze fiscal și să-și desfășoare activitatea în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.


Pub