Ultimele șase autobuze ISUZU au ajuns la Chișinău: În următoarele zile vor fi distribuite pe rutele municipale

Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” a recepționat ultimele șase autobuze noi ISUZU, din lotul de 31 de unități, achiziționate de municipalitate în luna februarie, curent, anunță Primăria.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, cele șase autobuze noi au intrat în posesia PUA în decurs de 60 zile de la semnarea contractului. În prezent, vehiculele sunt supuse verificărilor tehnice, după care vor fi înmatriculate și distribuite pe rutele municipale.

Noile unități de transport sunt de model „ISUZU Citiport”, standard Euro 6. Acestea au 12 metri lungime și 3 uși, podea joasă, rampe de acces și spațiu pentru fotoliu rulant, fiind accesibile persoanelor cu necesități speciale, vârstnicilor și părinților cu copii în căruțuri. De asemenea, autobuzele dispun de instalații cu aer condiționat, echipament de informare audio și video, 4 geamuri de aerisire.

Lotul de autobuze achiziționate recent de municipalitate a costat 78 de milioane de lei.

Anterior, Primăria a anunțat: câteva dintre vehicule vor înlocui autobuzele vechi și uzate care sunt acum pe linia nr. 2, care face legătura cu orașul Cricova.

UNIMEDIA amintește că Primăria municipiului Chişinău a semnat la data de 20 februarie contractul de achiziționare a celor 31 de autobuze marca „ISUZU", ca urmare a desemnării câștigătorului la concursul desfășurat pe 8 februarie curent.

Noile autobuze sunt de model „ISUZU Cityport", standard Euro 6. Acestea au 12 metri lungime și 3 uși, podea joasă, rampe de acces și spațiu pentru fotoliu rulant, fiind accesibile persoanelor cu necesități speciale, vârstnicilor și părinților cu copii în căruțuri. De asemenea, unitățile dispun de instalații cu aer condiționat, echipament de informare audio și video, 4 geamuri de aerisire etc.

La 16 februarie curent, 25 de autobuze ISUZU au fost expuse în PMAN, iar de la data de 21 februarie primele 13 au început a circula pe străzile capitalei.

„Am făcut tot posibilul ca chișinăuienii să aibă transport de calitate”, a scris atunci, pe pagina sa de Facebook, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Menționăm că firma care a câştigat licitaţia este un offshore care are fondatori de origine turcă, dar e înregistrată în regiunea separatistă Ciprul de Nord, mai exact într-o zonă economică liberă din portul Famagusta.

Compania câștigătoare este Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd care are doi asociaţi – Kazim Erarslan (cota de 99%) şi Mehmet Gultekin (1%), iar domeniul de activitate nu este transportul public sau producerea de autobuze, ci produse software şi programare, după cum e precizat şi în documentele anexate la ofertă, scrie mold-street.com.

La licitație a participat și compania S.C. BMC TRUCK&BUS S.A. din România, care a oferit cel mai mic preț, însă nu a devenit câștigătoare. Reprezentanții companiei române au venit cu o reacție ulterior și susțin că au respectat toate criteriile, iar motivele invocate de Înteprinderea Municipală „Parcul Urban de Autobuze” sunt nefondate.


Pub