(video/update) O nouă ședință de judecată în dosarul Filat II: Magistrații au respins demersul avocaților cu privire la ridicarea excepției de neconstituționalitate

(update 15:10) Avocatul lui Vlad Filat, Victor Munteanu, a declarat după ședința de astăzi că decizia magistraților de la Judecătoria Buiucani prin care au respins demersul apărătorilor referitor la ridicarea excepției de neconstituționalitate că o vor ataca la Curtea de Apel.

Foto: UNIMEDIA

„În continuare vom studia și vom vedea argumentele instanței. Cu siguranță o vom ataca la Curtea de apel. În continuare considerăm că unele detalii ridică semne de întrebăre. A doua cerere o vom depune ulterior, până nu se va definitiva situația privind examinarea excepției de neconstituționalitate. A doua cerere se referă la declinarea competenței prin care se va analiza dacă Judectăria Chșinău, sediul Buiucani, este competentă să judece această cauză”, a declarat Munteanu.

De menționat că completul de judecători a permis ca fostul premier să discute cu presa timp de 5 minute, însă acesta a fost escortat în grabă de oamenii legii, fără a permite jurnaliștilor să-i adreseze careva întrebări.

„M-a rugat să transmit că vom încerca să obținem această comunicare, însă există bariere administrative. Urmează să clarificăm acest subiect, inclusiv prin înaintarea demersurilor”, a mai adăugat avocatul.

Continuarea ședinței va avea loc joi, 18 aprilie, ora 13:00.

Magistrații de la Judecătoria Buiucani au respins demersul avocaților referitor la ridicarea excepției de neconstituționalitate în dosarul Filat II. Astfel, decizia poate fi contestată la Curtea de Apel în descurs de 15 zile. Ședința continuă, însă presa nu are acces. Printre cei prezenți la ședință, a fost observat și fratele ex-premierului, Ion Filat.

Avocatul lui Vlad Filat, Victor Munteanu afirma ieri, 15 aprilie, că nu se poate merge mai departe până nu sunt clarificate toate chestiunile ce țin de ședința preliminară, de aceea și a făcut aceste demersuri.

UNIMEDIA amintește că instanța de judeactă a decis suspendarea dosarului Filat II. Magistrații au admis sesizarea avocatului privind ridicarea excepției de neconstituționalitate și au expediat-o Curții Constituționale.

„Instanța de judecată s-a pronunțat asupra unui șir de cereri care au fost înaintate la prima ședință și s-a oprit asupra unei. Mă refer la solicitarea privind ridicarea excepției de neconstituționalitate a mai multor prevederi din Codul procedurii penale pe care instanța de judecată a decis să o satisfacă.

Acesta este un mic succes, deoarece instanța a considerat întemeiat această cerere și a expediat-o Curții Constituționale. Nu s-a expus pe celelalte cereri pentru că a decis suspendarea procesului. Vom vedea soluția Curții”, a menționat avocatul lui Vlad Filat, Victor Munteanu.

Avocatul lui Vlad Filat a declarat anterior că dosarul poartă un caracter vădit electoral, menit să creeze un fon mediatic în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare din februarie 2019.

La data de 11 noiembrie, magis­tra­ții Cur­ții de Apel Chi­și­nău au menținut sen­tin­ța instan­ței de fond pe nume­le fos­tu­lui pre­mi­er Vlad Filat, prin care a fost con­dam­nat la nouă ani de închi­soa­re. Vlad Filat pledează nevinovat.


Pub