Politolog, despre propunerea blocului ACUM de a crea un grup de lucru cu socialiștii: Există cel puțin două ipoteze despre stratagemele Platforemei DA și PAS

ACUM inventează formule de interacțiune cu PSRM, care să fie cât mai distincte de negocieri clasice, pentru a-și păstra imaginea sau Blocul încearcă să amâne inevitabilul - alegerile anticipate. Declarația aparține politologului Dionis Cenușă, în contextul propunerii ACUM de a crea un grup de lucru cu socialiștii.

Foto: UNIMEDIA

„Există cel puțin două ipoteze despre stratagemele ACUM:

Blocul inventează formule de interacțiune cu PSRM, care să fie cât mai distincte de negocieri clasice, pentru a-și păstra imaginea. Dar schimbarea denumirii unui proces (negocieri) nu îi anulează esența (de negocieri). Scopul lor imediat ar fi îmbunătățirea, de comun acord, a legislației electorale înainte de oricare alegeri noi.

Sau ACUM încearcă să amâne inevitabilul - alegerile anticipate, transferând responsabilitatea pentru acest lucru către Socialiști”, scrie Dionis Cenușă pe pagina sa de Facebook.

Dionis Cenușă / Sursa:fb

De menționat că astăzi, 16 aprilie, Blocul ACUM a susținut că e gata să discute cu PSRM. Platforma DA și PAS a propus crearea unui grup de lucru comun cu Partidul Socialiștilor.

Tot astăzi, Blocul ACUM a înregistrat astăzi la Secretariatul Parlamentului alte cinci proiecte de legi, care vin să completeze pachetul de dezoligarhizare a țării.

UNIMEDIA amintește că vineri, 13 aprilie, după ședința Consiliului Republican al PSRM, reprezentanții formațiunii au luat decizia că sunt gata să creeze o majoritate parlamentară cu Blocul ACUM, cu condițiile PSRM-ului de a susține cele trei blocuri anunțate anterior de socialiști. În caz contrar, Igor Dodon a menționat că vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate.

De menționat că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a prezentat o declarație cu privire la acțiunile partidului în ceea ce privește o viitoare coaliție de guvernare. Astfel, conducerea PSRM a specificat condițiile fracțiunii pentru crearea unei alianțe.


Pub