Octavian Țîcu: Un motiv pentru care PSRM ar accepta propunerea ACUM ar fi „scăparea de acuzația de binom”

Deputatul Octavian Țîcu a spus că un motiv pentru care PSRM ar accepta propunerea de creare a unui grup de lucru cu blocul ACUM ar fi „scăparea de acuzația de binom”. Declarația a fost făcută la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Foto: UNIMEDIA

Deputatul a reiterat că „nu poate fi vorba de coaliție, alianță, majorități” între cele două partide, asta deși săptămâna trecută Igor Dodon a declarat că socialiștii nu vor accepta o altă formulă decât o coaliție majoritară cu ACUM.

Întrebat de ce PSRM ar accepta propunerea blocului ACUM, Țîcu a răspuns: „Cred că primul lucru este scăparea de acuzația de binom, Neîncredrea pe care o au socialiștii față de blocul ACUM este neîntemeiată”.

Amintim că astăzi blocul ACUM a susținut că e gata să discute cu PSRM. Platforma DA și PAS a propus crearea unui grup de lucru comun cu Partidul Socialiștilor.

Tot astăzi, Blocul ACUM a înregistrat la Secretariatul Parlamentului alte cinci proiecte de legi, care vin să completeze pachetul de dezoligarhizare a țării.

Vineri, 13 aprilie, după ședința Consiliului Republican al PSRM, reprezentanții formațiunii au luat decizia că sunt gata să creeze o majoritate parlamentară cu Blocul ACUM, cu condițiile PSRM-ului de a susține cele trei blocuri anunțate anterior de socialiști. În caz contrar, Igor Dodon spune că vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate.


Pub