Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Blocul ACUM, pregătit să…

VIDEO Blocul ACUM, pregătit să continue discuțiile. Ce propunere are pentru PSRM

Blocul ACUM insistă în continuare pe formarea unui guvern minoritar. În urma Consiliului politic al Blocului ACUM, liderii Maia Sandu și Andrei Năstase au declarat că sunt dispuși să continue discuțiile cu Partidul Socialiștilor, cu scopul implementării pachetului de legi cu privire la dezoligarhizarea statului.

„Consiliul politic a luat act de poziția PSRM, inclusiv de opțiunea socialiștilor de a merge în alegeri anticipate organizate în baza sistemului mixt, lucru care ar fi în detrimentul oamenilor”, a declarat Andrei Năstase.

În acest condiții, liderul Partidului Platforma DA a menționat că s-a venit cu propunerea organizării unui grup de lucru din care vor face parte deputații PSRM și deputații ACUM, care vor fi mandatați să discute până la 25 aprilie inițiativele Blocului ACUM și ale PSRM, care se referă la dezoligarhizarea statului și îmbunătățirea vieții oamenilor.

„Nu facem coaliție. Vrem să discutăm și să înțelegem dacă există angajament din partea celor din fracțiunea PSRM de a participa la procesul de dezoligarhizare. Prin acest lucru vrem să auzim, la modul cel mai concret, dacă socialiștii se angajează să voteze legi în Parlament”, a adăugat Maia Sandu.

Totodată, copreședinții Blocului ACUM au menționat că sunt dispuși să discute cu socialiștii doar proiectele de lege ce țin de eliberarea instituțiilor statului.

Din grupul de lucru mandat să continue discuțiile cu socialiștii vor face parte: Sergiu Litvinencp, Mihail Popșoi, Oazu Nantoi, Alexandru Slusari, Chiril Moțpan și Igor Munteanu.