Mobilizare fără precedent. Miliardarii francezi au deblocat deja 300 de milioane euro pentru restaurarea Notre Dame

PE SCURT

Familia de industriaşi francezi Pinault, care prezidează grupul de lux Kering, a deblocat 100 de milioane de euro pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame din Paris.

De asemenea, grupul de lux LVMH şi familia Arnault au anunţat marţi o donaţie de 200 de milioane de euro pentru fondul dedicat reconstrucţiei catedralei Notre-Dame, după incendiul gigantic care a devastat-o luni.

PE LUNG

„Această tragedie îi loveşte pe toţi francezii şi mult mai mult pe cei care sunt ataşaţi unor valori spirituale. În faţa unei astfel de tragedii, fiecare doreşte să redea viaţa cât mai repede acestei bijuterii a patrimoniului nostru”, a indicat într-un comunicat preşedintele holdingului familial şi al Kering, scrie  Agerpres.

O sumă de 100 de milioane de euro a fost deblocată „pentru a participa la efortul care va fi necesar pentru reconstrucţia completă a Notre-Dame”, a adăugat el.

Grupul Kering – fostul Pinault-Printemps-Redoute (PPR) – este al doilea cel mai mare grup din sectorul de lux după LVMH, şi deţine în principal mărcile Gucci, Yves Saint Laurent şi Boucheron.

Și grupul de lux LVMH şi familia Arnault au anunţat marţi o donaţie de 200 de milioane de euro.

„Familia Arnault şi grupul LVMH, în semn de solidaritate cu această tragedie naţională, se asociază reconstrucţiei acestei catedrale extraordinare, simbol al Franţei, al patrimoniului său şi al unităţii sale”, se precizează într-un comunicat.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.