Image-Description
Prima donație majoră pentru reconstrucția Catedralei Notre Dame de Paris: Peste 100 de milioane de dolari
Externe 16 aprilie 2019, 13:00 | 3368

Soțul actriței Salma Hayek, miliardarul francez François-Henri Pinault, oferă aproape 113 milioane de dolari pentru reconstrucția catedralei Notre Dame din Paris, distrusă în incendiul de aseară.

Pinault a anunțat astăzi că va dona 113 milioane dolari din fondurile firmei de investiții a familiei sale, Artemis, „pentru a ajuta la reconstrucția completă a Notre-Dame”, scrie tabu.ro

Miliardarul, în vârstă de 56 de ani, este președintele grupului Kering din Paris, care deține mărcile de lux Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga și Alexander McQueen. François-Henri Pinault s-a căsătorit cu Salma Hayek în 2009. Cuplul deține o reședință în apropiere de catedrala veche de 8 secole.

Actrița Salma Hayek a scris într-o postare pe instagram „Ca mulți alții, sunt profund șocată și tristă să văd că o frumusețe ca Notre Dame e transformată în scrum. Te iubesc, Paris”.

Tatăl lui François-Henri Pinault, Francois Pinault, de 82 de ani, are o avere estimată la 37,3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Contribuția familiei Pinault este prima donație majoră pentru reconstrucția monumentului istoric distrus luni seară într-un incendiu devastator.

Opinia ta contează. Comentează!