ACUM: Am luat act de poziția PSRM
Politic 16 aprilie 2019, 19:56 | 4298

Deputații Blocului ACUM Platforma DA și PAS îi îndeamnă pe socialiști să susțină pachetul de legi antioligarhic. Acestora din urmă li se propune să facă parte dintr-un grup de lucru, pentru a examina proiectele respective. ”Așteptăm un angajament ferm din partea PSRM cu privire la neadmiterea unei coaliții cu PD”, au declarat astăzi liderii Blocului ACUM într-o conferință de presă.

Reprezentanții Blocului ACUM au elaborat încă cinci proiecte de legi, care în opinia lor, vor conduce la scoaterea statului din captivitate.

Alte trei inițiative prevăd abrogarea așa numitei legi a cetățeniei prin investiție, modificarea Codului electoral privind demiterea membrilor CEC și modificarea legii cu privire la Banca Națională a Moldovei, în sensul revocării guvernatorului BNM.

În acest grup de lucru sunt propuși Sergiu Litvinenco, Mihai Popșoi și Oazu Nantoi, din partea fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate, și Alexandru Slusari, Chiril Moțpan și Igor Munteanu, din partea fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr. Reacția PSRM a fost exprimată pe facebook de către secretarul executiv al formațiunii, Vlad Batrîncea. Potrivit acestuia, în timpul negocierilor privind formarea unei majorități parlamentare, atât executivul politic al PSRM, cât și fracțiunea parlamentară vor acționa în strictă conformitate cu decizia Consiliului Republican din 12 aprilie 2019. Totodată, secretarul executiv al PSRM a venit cu un apel către deputații din Blocul ACUM, solicitându-le “să dea dovadă de responsabilitate față de cetățenii Republicii Moldova și să înceapă procesul de creare a majorității parlamentare, coaliției stabile de guvernare, unui guvern deplin funcțional și program guvernamental agreat și aprobat de ambele părți”.

Opinia ta contează. Comentează!