(foto) Premieră pentru Moldova. Țara noastră se află în top zece după numărul de probe de vin înscrise la „Concours Mondial de Bruxelles”

asfb
Foto: foto simbol/ Behance

Premieră pentru vinurile moldovenești. Țara noastră a intrat în topul celor zece țări după numărul de probe înscrise la „Concours Mondial de Bruxelles”. Republica Moldova a înregistrat în total 143 de probe, ceea ce prezintă o creștere de 23% față de anul 2018.

În acest an, a fost înregistrat un număr record de înregistrări la concurs. Cele mai multe probe au fost înregistrate de Franța, urmate de Spania și Italia. Moldova pentru prima dată reușește să ajungă în acest top.

dsajfg

Competiția vinurilor se va desfășura în perioada 1 – 5 mai, în Aigle, Elveția. În total, au fost înregistrate 950 de vinuri din 46 de țări producătoare de vin.

Concursul se află la cea de a 26-a ediție, iar probele de vin sunt evaluate pe baza modelului elaborat de Organizația Internațională a Viei și Vinului și Uniunea Oenologilor Internaționali. Degustatorul moldovean, Andrei Cibotaru (Fine Wine) va face parte din membrii juriului la competiția din acest an.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente