/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Instalați recent, majoritatea pilonilor anti-parcare deja sunt deteriorați, iar mașinile intră cu ușurință pe trotuare

missing
16 aprilie 2019, ora 18:44

Instalați în cadrul unui proiect de milioane, astăzi pilonii antiparcare deja sunt pe cale de dispariție. La puțin peste patru luni de când au apărut pe străzile Capitalei, majoritatea abia se țin pe trotuar, în timp ce alții au fost smulși din asfalt”, Diana Popa, reporter TV8.

Astfel, pe asfalt, unde cândva au fost montați pilonii, au rămas doar șuruburile. Oamenii se plâng că, deseori, se împiedică de ei.

„Eu sunt tânăr, pot să sar, să merg pe drum. Dar mămicile și bătrânii nu cred că au posibilitatea”.

Trecătorii cred că pilonii au fost vandalizați.

„Foarte urât. Asta-i lipsă de educație, lipsă de cultură”.

„Lucrul făcut trebuie păstrat, da nu să fărâme. Noaptea trebuie să patruleze, să fie regulă în oraș”.

„Needucați o să fie tot timpul. Needucați și persoane care nu mențin regulile”.

Anterior, serviciul de presă al Primăriei a anunțat pentru TV8 că instalarea pilonilor va da rezultat abia după ce vor fi instalați pe lateral, ca nicio mașină să nu poate intra în zona delimitată. Recent, astfel de piloni au apărut lângă Universitatea de Medicină. Însă, fiind montați la distanțe mari unul față de altul, aceștia nu constituie un obstacol pentru șoferi, astfel că trotuarele din preajmă continuă să fie folosite de șoferi pe post de parcări.

„–Pilonii antiparcare nu vă încurcă să parcați? –Încurcă. În afară de aceste locuri nu mai sunt alte locuri de parcare și unde să parcăm toate mașinile?”

„Nu, nu mă încurcă. Și cum se mai numesc drept moldovenește ăștia… stolbiki, nu corect le-a făcut. Trebuia să facă parcări, pe urmă se le pună pe dânșii”.

„Am venit la comandă, da unde să stau?”

„Asta-s bani cheltuiți… Șoferii îi dau jos și se pun din nou alții. Și asta tot din banii noștri”.

Potrivit responsabililor, în decurs de o săptămână Direcția de Transport a Primăriei urmează să inițieze procedura de reinventariere pentru a instala piloni noi în locul celor dărâmați. De asemenea, pentru a identifica făptașii, va fi implicată și poliția.

O să depunem și o sesizare în acest sens la poliție, mai ales că sunt și obiective cu supraveghere video pe Ștefan cel Mare, așa că cred că o să avem și un rezultat”, Oleg Caraman, șef adjunct direcția de transport, primăria Chișinău.

În total, proiectul prevedea montarea a peste 5 mii de piloni până la sfârșitul verii pe bulevardul Ștefan cel Mare, dar și pe bulevardul Constantin Negruzzi. Pentru instalarea stâlpilor în anul curent, din bugetul municipal au fost alocate 2 milioane de lei.

Reporter: Diana Popa
Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram