/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Una dintre judecătoarele cercetate penal în dosarul mitei, vrea să fie numită în funcție până la atingerea limitei de vârstă

missing
16 aprilie 2019, ora 18:45

Una dintre cele cinci judecătoare cercetate pentru luare de mită cere să fie numită în funcție până la atingerea plafonului de vârstă. Este vorba despre Victoria Hadarcă de la Judecătoria Chișinău, care se află în funcție de cinci ani. Solicitarea ei a fost discutată astăzi la Consiliul Superior al Magistraturii, însă a fost trimisă colegiului de profil care se va expune ulterior.

Dacă răspunsul va fi în favoarea magistratei, Hadârcă ar putea fi numită în funcție până la vârsta de 65 de ani, iar în cazul ei asta înseamnă că va mai lucra în sistem încă treizeci de ani. Anul trecut, ea a ridicat un salariu anual de 200 de mii de lei.

În prezent, Victoria Hadarcă este cercetată penal, alături de alte patru magistrate, fiind învinuite pentru luare de mită, trafic de influență și pronunțarea unor sentințe ilegale. Până acum, ea nu a comentat acuzațiile.

Vezi și:

/VIDEO/ Magistrate pe banca acuzaților. Cum răspund la întrebările jurnaliștilor judecătoarelor reținute în dosarul mitei

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram