‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
19.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDETS Buiucani a procurat 8,5 tone de pere olandeze la preț de 25,95 lei

DETS Buiucani a procurat 8,5 tone de pere olandeze la preț de 25,95 lei

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Direcția Educație, Tineret și Sport Buiucani a procurat pentru grădinițele din subordine 8.500 kg de pere la preț de 25,95 lei. Contractul cu în sumă de 220 574 lei a fost încheiat în data de 8 aprilie 2019. La data publicării acestui material, lipseau date privind înregistrarea contractului la Agenția de Achiziții Publice, anunță portalul parinte.md.

Achizițiia publică a fost desfășurată prin sistemul MTender, prin procedura Cererea Ofertelor de Prețuri cu licitație electronică. Valoarea estimată a lotului „Pere proaspete” a fost de 306 mii lei. Au fost depuse patru oferte de către diferite companii. În cadrul licitației electronice, prețul câștigător a fost coborât cu 18% față de prețul inițial oferit (25,95 lei/kg, preț inițial 31,5 lei/kg).

„A prezentat oferta cu cel mai mic pret, iar actele în conformitate cu documentația de atribuire” – astfel a argumentat DETS Buiucani atribuirea contractului către compania câștigătoare „MELTAN” SRL, care, potrivit sursei, a propus oferta „cea mai mică” pentru lotul pere proaspete.

Specificațiile tehnice ale perelor proaspete propuse de compania câștigătoare:

  • Termen de păstrare IV-VI-2019.
  • Țara de origine: Olanda.
  • Producător: „Speranta” SRL.

Sursa mai scrie că pare cel puțin stranie denumirea româneasca a companiei producătoare olandeze. În același timp, în R. Moldova a activat o companie cu nume identic – SRL „Speranța”, fondată în anul 1992, care a fost lichidată.

Specificarea tehnică deplină propusă de către ofertant: Întregi, sănătoase, sunt excluse produsele atinse de putregai sau alte alterări din cauza cărora ar deveni improprii pentru consum, curate, lipsite de materii străine vizibile, fără boli, neatacate de vătămători, fără lovituri și deteriorări, să nu prezinte umiditate exterioară anormală, să fie lipsite de mirosuri și/sau gusturi străine, cu un diametru nu mai mic de 6 cm și nu mai mare de 8/9cm. Lăzi de mărime medie 5 – 10kg.

Amintim că recent a avut loc un scandal legat de procurarea a 4 tone de pere olandeze la preț de 36 lei/kg de către Direcția Educație, Tineret și Sport Ciocana, în urma căruia a fost demisă șefa DETS Ciocana.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›