(video) Cum și-a amenajat un maior de poliție un apartament cu comodități chiar la locul de muncă

Șeful Sectorului de poliție nr.1 al Inspectoratului de poliție Buiucani, Nicolae Cornescu, a acaparat un spațiu de 38 de metri pătrați din imobilul care găzduiește secția de poliție în care și-a amenajat un apartament cu toate comoditățile, scrie anticoruptie.md.

Foto: CIJM

Imobilul acaparat abuziv, dar nu fără acordul tacit al superiorilor, se află în centrul istoric al Chișinăului și nu este înregistrat la Cadastru. Cu toate acestea, polițistul, în grad de maior, care conduce Sectorul de poliție, locuiește nestingherit, cu familia sa, de cel puțin 10 ani în acest imobil. Investigarea acestui subiect a pornit de la o sesizare pe Harta Corupției.

Sectorul de Poliție nr.1 al Inspectoratului Buiucani din Chișținău se află într-o clădire din strada 31 august 1989 în centrul istoric al Chișinăului. Clădirea nu se regăsește în Registrul bunurilor imobile, fiind indicat doar terenul pe care este ampasată, cu suprafața de 0,0232 ha.

La câțiva metri se află și oficiul Buiucani al Procuraturii municipiului Chișinău.

Fațada clădirii denotă că imobilul recent a fost reparat capital.

Nicolae Cornescu, în grad de maior, lucrează în poliție din anul 2008, fiind angajat în sectorul nr.1, pe care peste câțiva ani a ajuns să-l conducă.

Din casă direct în biroul de serviciu

Biroul de serviciu al maiorului Cornescu se află în partea stângă de la intrarea din sectorul nr.1 de poliție.

În partea dreaptă se află locuința familiei Cornescu. Astfel, șefului sectorului îi ia cel mult o minută ca să ajungă în biroul de serviciu.

Cornescu a făcut și o intrare separată în locuința sa, care se află în dreapta intrării din instituța statului. Fiind în interiorul sectorului de poliție, locuința familiei Cornescu este înconjurată de birourile polițiltilor de sector. Un subaltern de al lui Cornescu ne-a condus amabil la locuința șefului său atunci când l-am întrebat unde o putem găsi pe soția acestuia, Svetlana Cornescu. În timp ce ne conducea, polițistul ne-a întrebat dacă nu s-a întâmplat ceva.

Clădirea este după reparație, au fost schimbate termopanele. La fel, au fost schimbate și termopanele de la geanuriele din partea de imobil acaparată de Nicolae Cornescu.

Citește continuarea pe anticoruptie.md.


Pub