(foto) Campionul European Victor Ciobanu a revenit în R. Moldova. Cum l-au întâmpinat colegii săi de la Poliția de Frontieră

Luptătorul de stil greco-romane, Victor Ciobanu, a obținut aurul la Campionatul European de la București, care s-a desfășurat ieri, 14 aprilie 2019.

Foto: border.gov.md

Campionul european, care e și polițist de frontieră, a revenit în țară azi dimineață. Inspectorii din punctul de trecere Leușeni au fost primii care l-au felicitat pentru rezultatele deosebite și rezistența de care a dat dovadă.

Victor Ciobanu / Sursa:border.gov.md

Sportivul a reușit să înregistreze o performanţă istorică după ce l-a învins pe deţinătorul titlului mondial, rusul Serghei Emelin, în finala categoriei de greutate de până la 60 de kilograme. Duelul a început în favoarea moldoveanului care a acumulat primele patru puncte, tensiunea și surprizele însă au durat pe tot parcursul luptei, totuși Ciobanu a reuşit să acumuleze încă un punct care a fost şi cel decisiv.

Victor Ciobanu / Sursa:border.gov.md

Anul trecut, Victor Ciobanu a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial, cedând în finală chiar în faţa lui Serghei Emelin. La Campionatele Europene de la Bucureşti, Republica Moldova a fost reprezentată de 22 de luptători.


Pub