(video/update) O nouă ședință în dosarul Filat la Judecătoria Buiucani: Vlad Filat a părăsit sala de ședință, iar judecătoarele au evitat să răspundă la întrebările presei

(update 13:30) O nouă ședință în dosarul Filar a avut loc astăzi. Procuroul pe caz afirmă că cererile și demersurile cu referire la lista probelor sunt „o metodă de a tergiversa examinarea cauzei”.

„Instanța se va pronunța mâine referitor la ridicarea excepției de neconstituționalitate”, spune procurorul adăugând că se poate începe procesul de audiere a martorilor.

Avocatul lui Vlad Filat, Victor Munteanu afirmă însă că nu se poate merge mai departe până nu sunt clarificate toate chestiunile ce țin de ședința preliminară, de aceea și a făcut aceste demersuri.

„Procuratura trebuie să înmâneze lista probelor pentru a fi pusă în discuție pertinența acestora. S-a invocat astăzi că lista probelor a fost anexată la rechizitoriu. Lista probelor se înmânează în ședința preliminară nu doar inculpatului, dar și altor persoane care nu primesc rechizitoriul”, a declarat Victor Munteanu.

(update 13:22) După aproape o oră și jumătate, Vlad Filat a părăsit sala de ședință însoțit de mascați, iar judecătoarele au evitat să răspundă la întrebările presei, cu reverire la restricționarea accesului jurnaliștilor la ședința de judecată.

(ora 12:00) O nouă ședință în dosarul Filat la Judecătoria Buiucani. UNIMEDIA transmite live.

În sedința de astăzi se analizează mai multe cereri și demersuri cu privire la dosarul Filat II.

UNIMEDIA amintește că instanța de judeactă a decis suspendarea dosarului Filat II. Magistrații au admis sesizarea avocatului privind ridicarea excepției de neconstituționalitate și au expediat-o Curții Constituționale.

„Instanța de judecată s-a pronunțat asupra unui șir de cereri care au fost înaintate la prima ședință și s-a oprit asupra unei. Mă refer la solicitarea privind ridicarea excepției de neconstituționalitate a mai multor prevederi din Codul procedurii penale pe care instanța de judecată a decis să o satisfacă.

Acesta este un mic succes, deoarece instanța a considerat întemeiat această cerere și a expediat-o Curții Constituționale. Nu s-a expus pe celelalte cereri pentru că a decis suspendarea procesului. Vom vedea soluția Curții”, a menționat avocatul lui Vlad Filat, Victor Munteanu.


Pub