Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță în trafic: Ce acțiuni a întreprins INP

În urma analizelor situațiilor accidentare în topul cauzelor generatoare de accidente rutiere un loc aparte își au conducerea în stare de ebrietate la volan și depășirea limitei de viteză.

Foto: UNIMEDIA

Aceste cauze în cumul de la începutul anului au luat 32 de vieți omenești și au schimbat în totalitate viața altor 216 care au suferit diferite traumatisme.

Astfel, timp de 2 ore ale acestei dimineți, conform modelului Estonian, #INPa desfășurat operațiuni de depistare a șoferilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice și a celor care depășesc limita de viteză admisă, acțiuni ce au scopul de a crește gradul de siguranță în trafic și combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere.

Îmbucurător este faptul că în total au fost testați cu aparatul „Drager” 600 de șoferi și nici unul nu conducea sub influența alcoolului. Însă, la capitolul viteză au fost depistați și documentați 25 de conducători auto care au apăsat pe accelerator.

Inspectoratul Național de Patrulare menționează că, acțiunile desfășurate în ultima perioadă au obiectivul de asigurare a unui trafic rutier sigur prin reducerea accidentelor rutiere grave, descurajarea conduitei antisociale în trafic și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolele la care se expun și îi implică pe ceilalți participanți atunci când nu nerespectă regulile de circulație.


Pub