Doi minori din Criuleni, cercetați penal după ce au furat două automobile de model „VAZ 2101” şi „Moscvici 412”

Doi minori cu vârste cuprinse între 15 şi 16 de ani, originari din raionul Criuleni, riscă până la cinci ani de pușcărie după ce ar furat două automobile de model „VAZ 2101” şi „Moscvici 412”.

Foto: politia.md

Automobilele au fost sustrase din două gospodării din satul Hîrtopul Mic, r-nul Criuleni, acestea având cheile în dispozitivul de pornire. În primul caz, automobilul a fost depistat abandonat la o distanță de aproximativ 700 m de gospodărie. Cel de-al automobil a fost depistat în extravilanul localității, fiind accidentat.

Minorii și-au recunsocut vinovăția, iar la moment ambii sunt cercetați în stare de libertate.

În cadrul activităților demarate de polițiștii din Criuleni, un alt tânăr în vârstă de 19 ani, domiciliat în localitatea Cruglic, r-nul Criuleni a fost identificat, iar ulterior a fost reţinut la fel pentru comiterea infracţiunii de răpire a mijlocului de transport de model „VAZ 21061”. Şi în acest caz, automobilul a fost depistat abandonat în apropierea raionului Criuleni.

Potrivit informaţiilor, bănuitul a fost subiectul mai multor infracțiuni, printre care și răpirii a unităților de transport.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru răpirea mijlocului de transport fără scop de însuşire. Dacă vinovăția acestuia va fi demonstrată în instanța de judecată, acesta riscă pedeapsă cu închisoare, pe un termen de la 3 la 5 ani.

automobile / Sursa:politia.md


Pub