Image-Description
O tânără din Căușeni a fost internată în spital; S-a intoxicat cu monoxid de carbon de la instalaţia de încălzire autonomă
Social 15 aprilie 2019, 11:30 | 1172

O tânără de 19 ani a fost internată în spital după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la o instalaţie de încălzire autonomă.

Cazul a avut loc ieri, într-o gospodărie din localitatea Chircăieşti, raionul Căuşeni. Potrivit primelor informaţii tânăra s-a simţit rău, după ce pe parcursul nopţii în casă a funcţionat instalaţia de încălzire autonomă.

Serviciul 112 a fost recepţionat la ora 10.00, iar echipa medicală a internat de urgenţă persoana în spitalul raional.

După mai multe investigaţii s-a stabilit că femeia a primit intoxicaţie cu monoxid de carbon. În locuinţă, incendiu nu a avut loc.

La moment viaţa acesteia este în afara oricărui pericol, după ce a beneficiat de îngrijiri calificate. Toate circumstanţele cazului urmează a fi stabilite de specialişti.

Potrivit datelor IGSU de la începutul anului 2019, cinzeci şi cinci de persoane au primit intoxicaţii cu monoxid de carbon, iar trei persoane au decedat după ce au fost utilizate în locuinţe instalaţii de încălzit necorespunzătoare sau sobe defecte.

În acest context, pompierii îndemnă oamenii să verifice starea aparatelor şi sobelor de încălzit înainte de exploatarea acestora pentru a evita cazurile de intoxicaţii şi incendiile.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie